ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКА ШКОЛА МЕЂУ 10% ШКОЛА СА НАЈБОЉИМ РЕЗУЛТАТИМА НА СВЕТУ!

У суботу 16. марта 2019.године, у просторијама Економско-трговинске школе одржано је КГЛ (Kangaroo Global Linguistics) такмичење

 такмичење на нивоу Б1 у коме су наши ученици постигли следеће резултате:

  1. Јовановић Никола I/4 – 92.5%
  2. Миленковић Милан I/4 – 92.5 %
  3. Стошић Андреј I/4 – 92.5%
  4. Петровић Ђорђе I/8 – 97.5%

С обзиром да је критеријум такмичења веома висок и да је била дозвољена само једна грешка за пролаз у други круг – државни ниво – пласман је остварио Петровић Ђорђе.

Други круг – државни ниво, квалификација за светско такмичење, одржан је 14. априла 2019. године у Београду и Нишу. Пошто се тестови шаљу у Велику Британију и прегледавају тамо, резултате очекујемо у првој недељи маја.

КГЛ такмичење организују ИТА (International Testing Agency) и The Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Сви ученици који су остварили више од 50% на тесту добијају сертифика са резултатом на том нивоу, док они који имају мање од 50% добијају сертификат о учешћу. Ментор ученицима Економско-трговинске школе из Врања била је професор енглеског језика Татјана Јанцић која је добила посебну награду што је омогућила Економско –трговинској школи  да се пласира у 10% школа са најбољим резултатима у свету.

Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *