Економско-трговинска школа угостила ученике из Пољопривредне школе из Прокупља

Економско- трговинска школа у Врању домаћин је представницима ђачког парламента  средње пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља“ из Прокупља. Ова размена ученика се спроводи у оквиру међународног,  прекограничног програма у сарадњи са партнерима из Бугарске. Обухваћено је шест школа из суседне земље и исто толико из Србије .

Тема ове размене представника ђачких парламената средњих школа из Врања и Прокупља је“Злоупотреба наркотика и алкохола код младих“. Средњошколци  су претходна три дана дискутовали, разменили   искуства и износили своја мишљења о овој горућој теми.

„Када смо дошли у Врање заједно са другарима из Економско-трговинске школе  разговарали смо о алкохолизму и наркоманији, о томе колика зависност од ових супстанци може да буде велика, које су последице уколико их неко конзумира“, каже  Илија Микић, ученик средње пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља“ из Прокупља.

„Ученици су упознати са овом проблематиком али увек треба изнова говорити о овим пороцима .Долазак ученика из Прокупља је прилика да поткрепимо знања која имамо о злоупотреби наркотика и алкохола“, додаје Јована  Стојковић предсеница ђачког парламента Економско-трговинске школе.

„Током неколико дана имали смо различите видове активности. Углавном се све дешава како уживо, тако и онлај преко зум платформе . На тај начин ученици комуницирају и са вршњацима из бугарских школа. Млади су јуче израђивали постере у мешовитим групама како би и осталим ученицима ширили свест о овој теми. Данас приређујемо презентацију тих постера“, објашњава  Јована Чањи Аранђеловић, организатор.

„Циљ овог програма је рад и унапређивање ђачког парламента. Са задовољством је наша школа прихватила учешће у овом међународном програму . Наши ђаци су радо прихватили сарадњу са ђацима из осталих градова Србије и Бугарске“, истиче  Снежана Симић,  кооординатор школског парламента у Економско – трговинској школи у Врању.

С обзиром да  је размена ученика од великог значаја за стицање нових знања и размену искустава, са овом праксом наставиће се  и убудуће, чуло се на овом скупу.
(Вест је преузета са портала Радио Телевизије Врање)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *