Дан школе

Свечана академија поводом Дана школе одржана је 28.априла у позоришту „Бора Станковић“. Обележавање овог значајног датума  отпочело је дан раније у просторијама Дома војске  где је организована хуманитарна приредба од стране наших ученика и професора српског језика а цео приход од улазница уплаћен је за лечење малог Вукана из Врања.

Галерија слика 27.4.

Свечану академију отворио је директор школе Моме Андоновић. Након обраћања званицама, доделио је  награде ученицима и професорима наше школе који су постигли значајне резултате у претходном периоду из разних области: спорта, учешћа у разним пројектима, такмичењима.

Након тога уследила је промоција школског часописа „Start up“. Штампано издање подељено је присутним званицама а електронско издање се може видети на сајту школе. Идеју о објављивању часописа покренула је професорка веронауке Сњежана Илић, која је уједно и уредник овог часописа.  У његовој изради, својим радовима, учествовали су ученици и професори који су се потрудили да часопис добије овакав изглед.

За сам крај ученици првог и трећег разреда са професорком Српског језика Миленом Лукић, припремили су  драматизацију Андрићеве лирске прозе за дело „Ex Ponto“, са намером да споје бол и наду некадашњих и садашњих генерација. Представа је добила велики аплауз присутних.

Галерија слика 28.4.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *