Пројекат „Појачана подршка укључивању деце миграната у наставно-образовни процес и упознавање са локалном културом“

Дана 13.12.2021. представници Економско-трговинске школе из Врања посетили су Основну школу „Георги Димитров“ у Босилеграду. Разлог посете био је спровођење завршних пројектних активности у оквиру ИОМ пројекта „Појачана подршка укључивању деце миграната у наставно-образовни процес и упознавање са локалном културом“. У међувремену, дошло је до релоцирања деце миграната и њихових породица из Прихватног центра Мотел Врање у Прихватни Центар Босилеград, а с обзиром да део деце миграната похађа ОШ „Георги Димитров“ и једна девојчица Гимназију у Босилеграду, природно је било да се део пројектних активности реализује у Босилеграду у договору са представницима ОШ „Георги Димитров“ и уз одобрење Комесаријата за избеглице Србије (Јелена Шурлан).

 

Представници ЕТШ Врање били су директор школе Моме Андоновић, координатор пројекта и вођа Пројектног тима Татјана Јанцић, чланови Пројектног тима Сретен Јовић, финансијски менаџер, Јелена Тасић, педагог школе, задужена за логистику у оквиру ИОМ пројекта и организатор посете, Владимир Величковић, наставник физичког васпитања задужен са Спортски дан, као и петоро (5) ученика одељења 4/6 и петоро (5) ученика одељења 3/6, сви са смера Туристички техничар.

Након доласка и упознавања са управом школе и делом наставног особља, у фискултурној сали школе, обе школе одржале су презентације којима су представиле своје градове и њихове знаменитости.

Након тога уследиле су спортске активности које је водио Владимир Величковић са колегама из ОШ „Георги Димитров“,  а затим ручак у оближњем ресторану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *