УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ И КОМПАНИЈЕ ДДОР НОВИ САД

Дејан Томић, наставник економске групе предмета у Економско-трговинској школи у Врању, учествовао је на састанку као члан радне групе, који је  у четвртак 02. децембра 2021. године одржан у Централи ДДОР осигурања у Новом Саду. Циљ рада радне групе је унапређење средњошколског система образовања кадрова из области осигурања, а  подржан је и од стране Привредне коморе Србије, кроз додатну едукацију и више праксе за ученике, али и све јачи сектор осигурања у Србији кроз будуће ангажовање и запошљавање ученика наше школе и осталих школа које имају образовни профил „Службеник у банкарству и осигурању“.

На радној групи је представљено виђење тренутне ситуације и перспективе атрактивног образовног профила „Службеник у банкарству и осигурању“. Такође, указано је на потенцијалне препреке у реализацији наставе, приказан профил ученика који уписује овај образовни профил као и на планове ученика након завршеног наведеног образовног профила.

На састанку су учесници попунили анкету и већ у наредних неколико дана ћемо бити контактирани у циљу планирања даљих заједничких активности, тема и термина предавања и радионица. Такође, договорено је и коришћење „Кликер“ платформе са које ће  наставници моћи да користе материјале за наставу и тиме унапреде свој рад у учионици под истим условима као и запослени у ДДОР Нови Сад.

Са директором врањске филијале ДДОР-а Костом Павловићем договорена је сарадња око пријема ученика на практичну наставу, што ће употпунити нашу заједничку сарадњу.

Ово је била још једна прилика да се реализација наставног плана и програма у профилу „Службеник у банкарству и осигурању“ унапреди, да се још боље приближи пословним ситуацијама које се дешавају у реалној осигуравајућој компанији, те да се на тај начин развије свест о важности свих видова осигурања у друштву као наеопходност новог доба.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *