ПОСЕТА ГОСТИЈУ ИЗ ИТАЛИЈЕ

У понедељак 15.04.2019. нашу школу посетиле су Гимназија ”Стеван Јаковљевић” из Власотинца са професорком енглеског језика Биљаном Пиповић и њихова партнерска школа из Италије Istituto di Istruzione Superiore Cambi Serrani из града Falconara Marittima који се налази на североисточној обали Јадрана 9 км од Анконе (линк: https://www.cambiserrani.it).

Групу од 23 ученика из Италије водили су професори Ђузепе Ди Паола, професор енглеског језика, и Ђулија Ђордани, професорка француског и енглеског језика (Giuseppe Di Paola, Giulia Giordani).

С обзиром да школа из Италије има смерове за стране језике и туризам, циљ посете је био размена искустава, добрих пракси и упознавање нових људи и култура. Посету су организовале Татјана Јанцић, професор енглеског језика, и Бригита Трајковић, професор економске групе предмета.

Као домаћини и туристички водичи другарима из Власотинца и Италије ангажовани су ученици одељења I/6 чије су породице припремиле традиционална јела домаће кухиње, а направили су и представили презентацију града Врања и његових културно-историјских споменика и водили госте у обилазак Врања и Врањске бање.

Најлепша ствар за наше ученике и госте било је дружење са вршњацима из Италије које чак ни киша није могла да поремети и које је потрајало до касних поподневних сати.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *