„Читајмо гласно“ четврти пут

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара Друштво школских библиотекара Србије позива све школске библиотекаре да се укључе у акцију „Читајмо гласно“ и четврти пут да заједнички обележимо овај датум

Читајмо гласно са ученицима у школској библиотеци, у учионици, испред школе, на игралишту, у парку, на тргу, на ливади…

Предлажемо читање наглас омиљених стихова, цитата, делова омиљених књига, као и разговор о прочитаном.

У овим несигурним временима може бити изазов организовати догађаје који су сигурни и безбедни, имајући у виду специфичну епидемијску ситуацију,  и да се ове године због пандемије све активности одвијају отежано и под другачијим околностима, па предлажемо да наша активност буде у складу са препорученим мерама (од стране надлежних органа и институција) у циљу обезбеђивања заштите и безбедности здравља.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

Покажимо да су школске библиотеке корисна и забавна места где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски, матурски радови и, пре свега, читају књиге. Покажимо да је читање важно и значајно.

Укажимо на значај књиге, читања и школске библиотеке!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *